Nieuwbouw

Onze school bouwt voor de toekomst!

Op dit ogenblik heeft onze basisschool twee vestigingen; een kleutergedeelte en het eerste en tweede leerjaar in de Heilig-Hartstraat en aangebouw voor de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar in de Biekorfstraat. Na 17 jaar
voorbereidend werk is het eindelijk zover: Wij bouwen! We hebben besloten om al onze onderwijsactiviteiten samen te brengen in de Biekorfstraat. De huidige gebouwen op de campus van de Biekorfstraat worden vervangen en uitgebreid.

Over het project

De nieuwe campus bestaat uit de hoofdsite aan de Biekorfstraat waar de middenschool, bovenbouw en sporthal zijn ingeplant. De site ernaast van de lagere school is ook volledig vernieuwd met nieuwe kleuterklassen en een volledig nieuwe lagere school. Zo krijgt de basisschool een eigen identiteit en gezicht.

De secundaire school bezit twee entiteiten: middenschool (de eerste graad) en bovenbouw (de tweede-derde graad), ondergebracht in twee door open ruimte gescheiden gebouwen. In een eerste fase werd de bovenbouw (6.636m²) en sporthal (2.800m²) gerealiseerd worden; in de tweede fase bouwt men nu de middenschool (3.850m²) en de basisschool (2.358m²).

De eerste fase startte in oktober 2015, de tweede een jaar later. Doordat we gefaseerd werken, ondervinden onze leerlingen nauwelijks hinder.

De verhuis naar de nieuwbouw zal nog dit schooljaar gerealiseerd worden. We hopen dat de volledige campus in januari 2018 volledig afgewerkt is.


From Sfeerbeelden van de nieuwbouw: Nog één maandje slapen…!!!. Posted by Basisschool Heilig-Hartcollege Heist op den Berg on 5/23/2017 (55 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2